Ve Velké Británii je koronavirové rádio strategickým projektem, vzniklo v rekordním čase

23. duben 2020

Podle vyjádření zástupců stanice je cílem nabídnout veškeré důležité a ověřené informace k pandemii na jediném místě. Stanici už je možné díky DAB naladit na řadě míst Velké Británie.

Ve Velké Británii začalo fungovat Health Info Radio. Jde o rozhlasovou stanici, která má být klíčovým projektem v časech boje s pandemií koronaviru. Provozovatel stanice je otevřený jejímu zařazení do kteréhokoliv rozhlasového DAB nebo DAB+ multiplexu. Podle vyjádření zástupců stanice pro portál RadioToday je cílem nabídnout veškeré důležité a ověřené informace k pandemii na jediném místě. Stanici už je možné díky DAB naladit na řadě míst Velké Británie.

„Byl jsem frustrovaný z toho, že důležité a vědecky podložené zprávy týkající se pandemie, se ztrácí na pozadí spekulací, debat a odlišných názorů,“ uvedl jeden z tvůrců projektu Health Info Radio Simon Hardwick, který už má zkušenosti s provozem digitálního vysílání v rámci lokálních multiplexů. Celý projekt se podle jeho slov podařilo realizovat díky velkorysosti jeho kolegů a dalších lidí z rozhlasové branže. Projekt se nakonec podařilo spustit v rekordním čase dvou dnů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související