Ve Vídni začalo vysílat rusko-jazyčné Radio RU, využívá místní DAB+ multiplex

2. červen 2020

Stanice nabídne posluchačům různé hudební žánry i pestré programové schéma, které se bude věnovat světovým dějinám, filosofii, pedagogice nebo náboženství.

Součástí programové nabídky rakouského rozhlasového multiplexu CityMUX II Wien se stala rusko-jazyčná stanice Radio RU. Organizace Digitalradio Österreich to oznámila na svém facebookovém profilu. Radio RU nabízí průřez mezinárodní scénou. Nechybí zde nejen hudba v ruštině, ale také němčině, angličtině nebo francouzštině. Programově se chce stanice věnovat světovým dějinám, filosofii, pedagogice a nabídne také pořady o náboženství. Radio RU se nebude omezovat ani žánrově, zazní jazz, rock i kultovní hity.

Nová rozhlasová stanice má být rádiem pro celou rodinu, rodičům plánuje nabídnout vzdělávací obsah a součástí vysílacího schématu bude i večerní program pro děti na dobrou noc. V souvislosti se zařazením Radia RU zdůrazňuje organizace Digitalradio Österreich opět heslo „Mehr Radio. Mehr Vielfalt.“, tedy „Více rádia. Více rozmanitosti.“ Rozhlasový multiplex CityMUX II Wien je možné naladit i na našem území, zejména na jihu Čech a Moravy. Digitální síť vysílá na kanálu 11C ve vertikální polarizaci z vysílače DC Tower 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související