Veletrh IBC se stane místem pro prezentaci nových distribučních technologií DVB

11. září 2018

Návštěvníky budou moci zhlédnout, jak spolu pracují televizory a mobilní zařízení, jak si mohou být obě platformy nápomocné a jakým dalším směrem se může posouvat hybridní vysílání HbbTV.

Začátek září je vždy velmi bohatý na novinky v oblasti nových technologií. Kromě toho, že se každoročně koná veletrh IFA v Berlíně, krátce po něm následuje nizozemská akce IBC v Amsterdamu. Ten si pro zájemce o technologie v oblasti distribuce připravil zejména prezentaci inovací organizace DVB. Právě ta stála v minulosti za všemi známými standardy začínající touto zkratkou. Letošní prezentace se ponese ve znamení hybridní distribuce.

Mezi prezentovanými technologiemi budou kromě DVB-T2 k dispozici také DVB-DASH a pro naše čtenáře pravděpodobně neznámý DVB-CSS (Companion Screens). Díky tomuto standardu dochází, zjednodušeně řečeno, k synchronizaci mobilních zařízení a televizoru v domácí síti. Technologie budou navíc doplněny také o signalizaci hybridní televize HbbTV. Partnery budou například Mnichovský institut pro vysílací techniku (IRT) a Panasonic.

Návštěvníci veletrhu se budou moci seznámit například s tím, jak získat přístup k Ultra HD obsahu pomocí HbbTV, synchronizovanému zvukovému doprovodu prostřednictvím druhého zařízení a podobně. „Na veletrhu IBC ukážeme, jak již specifikace DVB slouží pro nelineární služby, a jak jsou stejně uživatelsky přívětivé jako klasická řešení pro doručování obsahu, a jak jdou všechny tyto technologie bez problémů dohromady,“ uvedl Peter MacAvock, předseda organizace DVB. V neposlední řadě bude k vidění i demo vysílací technologie DVB-SIS.

autor: lukpo
Spustit audio

Související