Velký tuzemský operátor částečně zablokoval přetáčení pořadů u kanálů skupiny Nova

7. červenec 2019

Skylink tento krok realizoval u své internetové televize na přání skupiny Nova, jak webu Digitální rádio potvrdil Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group. Tento krok mají následovat i další služby. Stejně omezení plánovala u svých kanálů i FTV Prima.

Operátor Skylink, jehož vlastníkem je lucemburská skupina M7 Group, omezil částečně přetáčení pořadů u kanálů skupiny Nova. Vzhledem k tomu, že Skylink je primárně satelitní službou, mohl toto řešení nastavit pouze v rámci své internetové platformy. Omezení ve Skylink Live TV se týká stanic Nova HD, Nova Cinema HD, Nova Action HD, Nova 2, Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD a také Markíza International. Skylink je prvním z velkých operátorů, který s tímto řešením přišel. Rozhodně ale nebude poslední. Jde o dlouhodobě plánovaný krok v rámci mediální skupiny.

Informace o blokování funkce přetáčení pořadu ve službě Skylink Live TV

„Jde o krok, který jsme realizovali po dohodě se skupinou Nova,“ uvedl pro portál Digitální rádio Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group. Ze strany mediální skupiny pochopitelně není žádoucí, aby diváci přeskakovali libovolně pořady, jak se jim zlíbí, protože s touto funkcí mají možnost i přeskakování reklam, což inzerenti negativně vnimají. V rámci řešení, které představil Skylink, je možné pořad libovolně vracet zpět, ale divák se může přetáčením vpřed vrátit pouze do místa, které sledoval naposledy. V případě, že zvolí na začátku pořadu, případně kdykoliv pak v jeho průběhu tlačítko vpřed, objeví se mu oznámení o tom, že přetáčení není povoleno.

autor: lukpo
Spustit audio

Související