Veřejnoprávní rozhlas ARD chystá na veletrh IFA opět masivní propagaci DAB rádia

25. srpen 2016

Experti z ARD budou připraveni zájemcům zodpovědět veškeré dotazy, které je v souvislosti s digitálním rádiem zajímají.

Německý veletrh IFA, jedna z největších světových akcí v oblasti spotřební elektroniky, která se od 2. do 7. září bude konat v Berlíně, chystá opět masivní propagaci digitálního rádia DAB+. Kromě řady firem, jenž sem přivezou ukázat své produkty a na webu Digitální rádio o nich bude určitě ještě řeč, bude tradičním propagátorem technologie tamní veřejnoprávní rozhlas ARD. Hlavní centrem zájemců o digitální rozhlas by se měla stát Hala 2.2.

Experti z ARD budou připraveni zájemcům zodpovědět veškeré dotazy, které je v souvislosti s digitálním rádiem zajímají. Jak si naše redakce již v uplynulých letech ověřila, personál komunikuje nejen v domácí němčině, ale také angličtině. Přímo na místě bude možné vyzkoušet si také řadu DAB přijímačů. Na místě bude možné konzultovat i příjem digitálního rádia v dané lokalitě. Připraven bude i simulátor, v němž bude možné vyzkoušet, jak fungují v praxi dopravní informace TPEG. Chybět nebudou ani mobilní telefony s DAB tunerem.

Jednou z novinek bude virtuální realita, která přenese návštěvníka do moderní domácnosti vybavené digitálními technologiemi. Uživatel se bude moci seznámit s jeho funkcemi a výhodami. Digitálním rozhlasovým dnem, takzvaným Digitalradiotag, bude 5. září. Ve veletržních prostorách ARD se bude možné seznámit v rámci přednášek o aktuální situaci a chystaných plánech. Německý veřejnoprávní rozhlas chystá v rámci veletrhu IFA i živé vysílání, během něhož se budou moci posluchači setkat s řadou známých tváří.

autor: lukpo
Spustit audio