Veřejnoprávní rozhlas NDR pokračuje v Dolním Sasku v investicích do DAB+ bez ohledu na politiky

23. červenec 2019

Digitální rádio je podle severoněmeckého rozhlasu důležitou distribuční platformou pro všechny jeho okruhy, která musí být politickými rozhodnutími zcela nedotčena.

Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR bude nadále pokračovat v investicích do digitálního rádia DAB+ v Dolním Sasku. Postupuje tak bez ohledu na to, zdali politici tuto technologii podpoří, případně nikoliv. U zastánců DAB+ nedávno vzbudilo pobouření vyjádření, které mělo rozvoj digitálního rádia zastavit a odstřihnout ho od státní podpory. Oficiální stanovisko rozhlasu NDR přinesl mimo jiné portál Radioempfang.digital.

DAB+ je podle severoněmeckého rozhlasu důležitou distribuční platformou pro všechny jeho okruhy, která musí být politickými rozhodnutími zcela nedotčena. Technologie je důležitou součástí všech spolkových zemí v Německu a po celém světě se prodalo již přes 75 milionů odpovídajících přijímačů, z toho dvanáct milionů u našich západních sousedů. Zastánci DAB+ se tak shodují, že postoj dolnosaských politiků měl velký PR efekt, ale fakticky bude mít minimální dopad na další rozvoj.

autor: lukpo
Spustit audio

Související