Veřejnoprávní rozhlas SWR spustil další DAB+ vysílač nedaleko Bodamského jezera

8. únor 2021

Bádensko-Württembersko se dočkalo nové kóty šířící signál multiplexu SWR BW S. Revensburg doposud šířil programové nabídky DR Deutschland a Antenne DE, brzy se k nim přidá i síť společnosti On Air Support.

Německý veřejnoprávní rozhlas SWR uvedl v uplynulých týdnech do provozu nový DAB+ vysílač Ravensburg/Höchsten. Tato lokalita se nachází nedaleko, přibližně dvacet kilometrů severně od Bodamského jezera. Programově do této oblasti přináší nový vysílač signál multiplexu SWR BW S. Zajímavostí Ravensburgu je, že dle databáze na webu ukwtv.de je zde použitá kombinovaná polarizace, tedy vertikální i horizontální. Multiplex SWR BW S zde funguje na kanálu 8A s výkonem 5 kW.

Nový vysílač zlepšuje pokrytí DAB+ v okresech Sigmaringen (Sigmaringen, Pfullendorf, Mengen), Biberach (Riedlingen), Konstanz (Stockach), Bodamské jezero (Überlingen, Salem) a v západním okrese Ravensburg. Multiplex SWR BW S je po nabídkách DR Deutschland a Antenne DE již třetí digitální sítí, kterou je odtud možné naladit. Podle předběžného plánu by se na tuto kótu měl dostat také operátor On Air Support s komerčními stanicemi v bývalé sítí DRS BW na kanálu 11B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související