Veřejnoprávní televize ARD a ZDF získaly sublicence pro olympijské hry až do roku 2024

11. srpen 2017

„Boj o živé přenosy se vyplatil. Naše publikum se nyní může spolehnout na pokrytí her v obvyklé kvalitě, a to jak na ARD tak i ZDF,“ uvedl Thomas Bellut, generální ředitel ZDF.

Německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF budou moci nadcházející olympijské hry vysílat až do roku 2024. Umožní to nově podepsaná dohoda se společností Discovery Communications, která je vlastníkem panevropské televize Eurosport a coby majitel vysílacích práv prodává sublicence dalších subjektům. Stejně tomu bylo i v případě České televize, která ovšem nadcházející olympiádu nabídne pouze na jednom kanálu.

ARD a ZDF se tak mohou na únorovou olympiádu v roce 2018 připravit v dostatečném předstihu. Obě média budou mít zajištěna rozsáhlé pokrytí prostřednictvím televize, rozhlasových okruhů i on-line. Živě nebude možné pokrýt všechny soutěže, nicméně diváci by o ně přijít neměli. Veřejnoprávní televize je na svých platformách nabídnou. ARD a ZDF vysílají volně na satelitu Astra, pozice 19.2 stupně východně, ve vysokém i standardním rozlišení. S rozšiřováním DVB-T2 se k divákům HD kvalita dostane brzy i pozemní cestou.

„Jsme rádi, že jsme našli řešení partnerství s Discovery týkající se olympijských her. Společně s Discovery mohou ARD a ZDF vysílat olympijské hry na všech platformách a komunikačních kanálech,“ uvedl Ulrich Wilhelm, šéf ARD pro sportovní práva. „Boj o živé přenosy se vyplatil. Naše publikum se nyní může spolehnout na pokrytí her v obvyklé kvalitě, a to jak na ARD tak i ZDF,“ doplnil Thomas Bellut, generální ředitel ZDF. „Olympijské hry jsou zvláštní společenskou událostí. S ohledem na různé sporty, které spojují lidi po celém světě a jejich velkou interakci s diváky, jsme velmi rádi, že můžeme nabízet hry v rádiu, televizi i on-line,“ uzavřela šéfka ARD Karola Wille.

autor: lukpo
Spustit audio