Vesmírná agentura NASA chystá první živý Ultra HD přenos z vesmíru

12. duben 2017

Zájemci, kteří budou chtít sledovat přenos prostřednictvím internetu, budou potřebovat dostatečné rychlé připojení a odpovídající zobrazovač.

Americká vesmírná agentura NASA chystá prostřednictvím internetu historický první živý přenos ve své režii ve formátu Ultra HD/4K, tedy čtyřikrát vyšším rozlišení než je v současné době běžně užívaný formát Full HD. Přímý přenos je naplánován na středu 26. dubna v 10:30 PDT, to znamená od 16:30 středoevropského času (CET). Diváci budou moci sledovat rozhovor členky Expedice 51 a astronautky Peggy Whitson s účastníky konference NAB Show v Las Vegas.

Zájemci, kteří budou chtít sledovat přenos prostřednictvím internetu, budou potřebovat dostatečné rychlé připojení a odpovídající zobrazovač. Výstupy z NAB Show budou k dispozici také prostřednictvím účtu NASA na sociální síti Facebook a v rámci Twitteru. On-line stream bude dostupný na adrese: https://live.awsevents.com/nasa4k. Není na něj uplatňována geoblokace, takže bude k dispozici zájemcům z České republiky i Slovenska. Stanice NASA UHD bohužel není na žádném evropském satelitu v běžně používaném Ku pásmu dostupná a primárně je určena pro diváky ve Spojených státech.

autor: lukpo
Spustit audio