Vídeňský DAB+ multiplex opustily dvě rozhlasové stanice

21. leden 2021

V rakouském hlavním městě už není možné přijímat na platformě DAB+ stanice High Live Radio a Vienna Hood Music. Rozhlasová síť CityMUX Wien II je šířena z mrakodrapu DC Tower na kanálu 11C. Multiplex je zachytitelný i na omezeném území Česka.

Tento týden bylo ve vídeňském rozhlasovém multiplexu ukončeno vysílání stanic High Live Radio a Vienna Hood Music. Provozovatel digitální sítě CityMUX Wien II, společnost RTG Technikum, má tak nyní k dispozici případný prostor pro další rozšíření nabídky. Na novinku upozornil portál Digitální rádio čtenář Robert z Bratislavy. Stanicím byl vyhrazen datový tok 64 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Jedná se o stejnou verzi, která je použita u některých programů Českého rozhlasu v multiplexu ČRo DAB+.

Rozhlasová síť CityMUX Wien II funguje v tuto chvíli pouze z jediného vysílače na území rakouského hlavního města, a to z výškové budovy DC Tower. Signál by měl být z tohoto stanoviště šířen s hodnotou ERP 13 kW ve vertikální polarizaci. Multiplex funguje na kanálu 11C. Programová nabídka CityMIX Wien II je vytvořena zcela originálně pro Videň. Kromě ní funguje na území hlavního města také multiplex DAB+ Austria. Velmi bohatou programovou nabídku mají k dispozici obyvatelé rakouského města Bregenz u Bodamského jezera.

autor: lukpo
Spustit audio

Související