VIDEO: Francouzská veřejnoprávní televize prošla kompletní proměnou vizuálu

29. leden 2018

Veřejnoprávní televize v oficiální zprávě pro média uvedla, že jde o výsledek dvouleté transformace, která měla za cíl usnadnit vstup instituce do plně digitální éry.

Francouzská veřejnoprávní televize prošla v pondělí 29. ledna, tedy právě dnes, kompletní proměnou svého vizuálu. Všechny její kanály jsou nadále označovány číslem, případně písmenem, jednotlivé stanice pak charakterizuje konkrétní barva ve formě bodu umístěného vedle loga. Spolu s proměnou loga dochází také k nasazení nových staničních znělek a v novém kabátě bude představené i večerní sportovní zpravodajství.

Veřejnoprávní televize v oficiální zprávě pro média uvedla, že jde o výsledek dvouleté transformace, která měla za cíl usnadnit vstup instituce do plně digitální éry. Právě bod použitý jako neodmyslitelná součást nová grafiky má symbolizovat samotnou France Télévisions. Nově nasazený typ písma se označuje jako FTV Brown a je speciálně určený pro potřeby veřejnoprávního média. Jako první se s ním představil již dříve program franceinfo, který byl uveden na obrazovky poprvé 1. září 2016. Jeho vysílání je k dispozici například na YouTube.

autor: lukpo
Spustit audio