VIDEO: Největší změnou z kanálů Novy projde Smíchov, nasadí zpravodajství TN2

31. leden 2017

Nova 2 má fungovat stejně jako hlavní kanál jako premiérová televize. Na tuto stanici plánuje mediální skupina postupně nasazovat další seriály, sitkomy a animované seriály pro nejmenší diváky.

V sobotu 4. února provede skupina Nova proměnu svých neplacených kanálů Smíchov, Fanda a Telka. Nejvíce mají změny dopadnout na první jmenovanou televizi, která nově ponese označení Nova 2. Ve vysílání se objeví například zpravodajská relace TN2. Živý patnáctiminutový aktuální přehled nejdůležitějších událostí bude Nova 2 vysílat každý všední den od 22.00. Průvodkyní bude moderátorka a reportérka Michaela Šmídová.

Nova 2 má fungovat stejně jako hlavní kanál jako premiérová stanice. Na tuto televizi plánuje mediální skupina postupně nasazovat další seriály, sitkomy a animované seriály pro nejmenší diváky. Nova Action, dříve Fanda, bude nadále stanicí zaměřenou na diváky s fokusem na akční žánry. Na obrazovce se budou objevovat například seriály Walker, Texas, Ranger; Kobra 11, Agenti S.H.I.E.L.D., CSI: Miami, CSI: New York a další. Nova Gold (ex Telka) bude nadále nabízet výběr z archivních pořadů Novy (Ordinace, Ulice, Dokonalý svět, On je žena a další).

„V současné době máme čtyři volně šířené kanály kromě Novy, které dělají podíl na publiku okolo 10 % (cílová skupina 15-54, pozn. red.). To nám pochopitelně nestačí. Proto jsme k rabrandingu přistoupili. Cílem bylo všechny naše značky mít pod jednou střechou,“ uvedla na dnešní tiskové konferenci programová ředitelka Novy Alex Ruzek. Proměnu jednotlivých kanálů Novy představil na dnešní tiskové konferenci kreativní ředitel Alan Záruba. Jeho prezentaci si můžete přehrát ve videu, které připojujeme níže. Největší důraz kladl na stanici Telka, která by podle jeho slov neměla být chápana jen jako archivní kanál.

autor: lukpo
Spustit audio