VIDEO: Prima spustila hybridní aplikaci pro seriál Modrý kód, Seznam do HbbTV posílá Zprávy

21. březen 2017

Hybridní vysílání Primy je dostupné v terestrických sítích Českých Radiokomunikací, na satelitu Astra a v kabelu, obsah Seznamu lze na chytrých televizorech zobrazit v multiplexu 4.

Televize Prima spustila včera vlastní hybridní aplikaci věnovanou jejímu očekávanému původnímu seriálu Modrý kód, který se bude odehrávat v prostředí urgentního příjmu. Novinku mohou využít všichni zájemci s televizory a set-top-boxy s podporou standardu HbbTV, které jsou připojené k internetu. V aplikaci je prozatím k dispozici pouze upoutávka na Modrý kód, další obsah by měl následovat později. Podobu aplikace představuje video níže.

Do hybridního vysílání zároveň vysílá své zpravodajství společnost Seznam. „Již od začátku jsme plánovali do internetového vysílaní pro chytré televize s podporou HbbTV technologie přidat další pořady z naší produkce,“ uvedl Igor Kalaš, ředitel obsahu Seznam.cz. Obsah je zároveň podle pozorování webu Digitální rádio dostupný i na platformě Smart TV (televizory LG a Samsung). V HbbTV aplikaci Seznam.cz, stejně jako na Stream.cz a ve všech jeho aplikacích, dnešním dnem přibývají tři dlaždice, pod kterými se skrývají pořady vytvářené redakcí Seznam Zpráv. Konkrétně jde o Večerní zprávy a o publicistické pořady Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a Zvláštní vyšetřovaní dua Slonková – Kubík.

autor: lukpo
Spustit audio