VIDEO: Proti kampani Markízy související s odchodem z DVB-T se ohradila i TV JOJ

13. prosinec 2016

O slovenské komerční televizi, která opouští pozemní nabídku, se v reportáži vůbec nemluví, respektive vůbec nezazní její jméno.

Slovenská televize JOJ se ve víkendovém zpravodajství ohradila proti způsobu, jakým konkurenční Markíza informovala o odchodu z pozemního vysílání DVB-T. JOJ označila tento způsob komunikace za kampaň, která je zaměřená proti terestrické distribuci signálu. „V terestrickém vysílání budeme nadále vysílat. Ubezpečujeme naše diváky, že si nás budou moci naladit tak, jako nás ladili doposud,“ konstatoval generální ředitel Marcel Grega.

Dana Strculová z TV JOJ v reportáži uvedla, že terestrické vysílání má na Slovensku tradici více jak šedesát let a nic se na této skutečnosti nebude měnit ani po silvestrovských oslavách. Slovenská komerční televize se pochopitelně v reportáži vůbec nezmiňuje o názvu svojí konkurence. Mluví o ní jako o „jednom komerčním vysílateli“. Šéf televize Grega dále uvedl, že pozemní televizní vysílání na Slovensku využívá aktivně okolo třiceti procent diváků. „Vnímáme to jako velmi důležitý prvek pro diváky, kteří nemají na to, aby si zaplatili nějakou službu,“ doplnil generální ředitel TV JOJ. V reportáži dále zazněly výstupy generální ředitelky TA3 Martiny Kyselové a jejího kolegy z RTVS Václava Miky.

autor: lukpo
Spustit audio