VIDEO: Švýcarský promo spot vtipně vysvětluje jednu z výhod digitálního rádia

15. prosinec 2016

Digitální rozhlas DAB+ přináší poslech rozhlasového vysílání bez jakéhokoliv šumu. Podmínkou pochopitelně je, aby posluchač měl dostatečně kvalitní signál.

Muž připravuje romantickou večeři pro svou partnerku, ale neustále ho vyrušuje špatný signál šumícího rádia. To je základní pointa reklamního spotu, který vtipně vysvětluje jednu z výhod digitálního rozhlasu DAB+ oproti analogovému VKV/FM. Reklama s názvem „DAB PLUS RADIO – 2017“ se objevilo na YouTube kanálu společnosti Mash Production. Problematika rušení analogového rádia se prolíná celým spotem a narušuje romantickou atmosféru páru.

Digitální rozhlas DAB+ přináší poslech rozhlasového vysílání bez jakéhokoliv šumu. Podmínkou pochopitelně je, aby posluchač měl dostatečně kvalitní signál a nenacházel se v problematické oblasti, kde bude intenzita signálu kolísat. V takovém případě bude docházet k výpadkům. Digitální rozhlas ve Švýcarsku je ve velmi pokročilé fázi zavádění. Posluchači zde mají na výběr k poslechu v průměru stovku DAB stanic. Digitální poslech již překročil ten analogový. Roste počet DAB rádií nejen v domácnostech, ale také v automobilech. Od roku 2020 se má začít s vypínáním analogového pásma VKV.

autor: lukpo
Spustit audio