VIDEO: Veřejnoprávní stanice Einsfestival končí, One připravena ke startu

2. září 2016

Německá stanice je k dispozici v České republice ve vysokém rozlišení ze satelitu, standardní kvalitu pak nabízí přeshraniční příjem DVB-T multiplexu ARD-MDR.

Už jen několik hodin zbývá do startu nového německého veřejnoprávního kanálu One, který nahradí od 3. září tematickou stanici Einsfestival. Technici ARD už provedli veškeré přípravy související se zahájením vysílání nové televize. Programová pozice Einsfestival byla přejmenována na One, kompletní proměnou prošla i hybridní vysílání HbbTV. Pro využívání této funkce je však nutné mít nejen televizor nebo box s HbbTV, ale také jeho trvalé připojení k internetu. Pro lepší ilustraci se podívejte níže na video.

One bude stanicí určenou výhradně pro mladší dospělé diváky. Nabídne populární zahraniční seriály, koncerty, přenosy z kulturních akcí i takzvané červené koberce, tedy zahájení významných společenských událostí s VIP osobnostmi a podobně. Vysílání tohoto programu by mělo být primárně určeno pro publikum ve věku od 30 do 49 let. Motto stanice je: „One. Jednička pro tebe“. Kanál se bude prezentovat originální grafikou s pestrými barvami. Hlavní podíl na vzniku tohoto programu má západoněmecká veřejnoprávní televize WDR. Hlavním hitem stanice je v tuto chvíli The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

autor: lukpo
Spustit audio