Videotéka History Play dorazila do střední a východní Evropy, Česko má zatím smůlu

19. květen 2022

V prvním kvartálu letošního roku byla v Maďarsku spuštěna nová videotéka History Play, za níž stojí provozovatel kanálů History, H2 a Crime+Investigation, společnost A+E Networks EMEA. Pro online službu jde o debut v regionu Střední a Východní Evropa (CEE). Služba nabízí produkci zmíněných tematických stanic.

Službu History Play mohli doposud využívat zájemci například ve Velké Británii, Irsku nebo sousedních zemích jako je Německo nebo Rakousko. V některých regionech pak služba nabízí svůj obsah prostřednictvím Amazon Prime Video Channels nebo Apple TV+. V případě, že by se v Česku nebo na Slovensku našel významný partner, který by zajistil odpovídající distribuci, mohla by videotéka pochopitelně expandovat i do našeho regionu.

Společnost A+E Networks je v našem regionu zastoupena třemi výše uvedenými stanicemi, jejich dostupnost pro českého diváka ale není uspokojivá. Vysoké rozlišení HD a zároveň lokalizaci nabízí pouze kanál History. Ten se navíc v uplynulých několika letech významně odchýlil od svého původního zaměření, placená TV věnovaná historii. H2 je k dispozici v HD, ale pro změnu nedisponuje češtinou. Stanice Crime+Investigaion vysílá pouze v SD formátu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související