Vodafone plánuje v Česku zachovat vysílání čínské státní televize

17. únor 2021

Telekomunikační operátor Vodafone šíří jako součást kabelové televize ve standardním rozlišení stanice CGTN News, CCTV 4 a CGTN Documentary. V současné době realizuje administrativní kroky, které umožní další distribuci i poté, co vysílatel přišel ve Velké Británii o licenci.

Operátor Vodafone plánuje v Česku zachovat vysílání programů čínské státní televize CGTN, případně kanálů CCTV. Nebude se tak připojovat k aktivitě německé pobočky, která tyto stanice odstraní z nabídky kabelové televize jako reakci na spor mezi Velkou Británií a Čínou. Britové znemožnili vysílat CGTN v nabídkách tamních operátorů, protože vysílatele připravili o licenci, Asie kontrovala přerušením distribuce zpravodajského kanálu BBC World News, který byl již dříve v citlivých tématech cenzurován.

„Postup Vodafonu v Německu jsme zaznamenali. V současné době podnikáme potřebné administrativní kroky, abychom divákům naší kabelové televize v Česku zachovali jak program CGTN, tak i třeba CCTV,“ uvedl v oficiálním vyjádření pro portál Digitální rádio mluvčí českého Vodafonu Ondřej Luštinec. Tuzemská pobočka společnosti poskytuje programy čínské státní televize jako součást kabelové nabídky Horizon. Jde konkrétně o stanice CGTN News, CCTV 4 a CGTN Documentary – vše ve standardní kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související