Vodafone přidal do kabelové nabídky anglicko-jazyčnou France 24 v HD a německý Euronews

12. leden 2021

Operátor Vodafone připravil ve své kabelové síti opět několik novinek na poli zpravodajských kanálů. Anglicko-jazyčná verze France 24 je k dispozici ve vysokém a německý Euronews ve standardním rozlišení.

Největší kabelový operátor na trhu, společnost Vodafone (dříve UPC), připravil pro své zákazníky další dvě novinky, které se opět týkají zpravodajských stanic. Po výměně tematické televize Deutsche Welle ve standardním rozlišení za HD verzi se v nabídce objevila i anglicko-jazyčná mutace France 24. Francouzský zpravodajský kanál je klientům k dispozici ve vysokém rozlišení a doplnil původní verzi, ta zůstává v SD. V internetové nabídce je německé stanice Deutsche Welle nadále šířena v původním rozlišení.

Další programovou novinkou v kabelové síti Vodafone je německo-jazyčná verze zpravodajského kanálu Euronews. Po anglicko-jazyčné HD mutaci jde o jeden a tentýž program, který se ovšem v určitých časech může obsahově lišit. Lze předpokládat, že německou verzi stanice Euronews přebírá operátor z družice Astra na pozici 19,2 stupně východně, kde tento program vysílá v nekódovaném režimu. Součástí obou kanálů je pochopitelně i programový průvodce EPG, funkce zpětného zhlédnutí nebyla k dispozici.

autor: lukpo
Spustit audio

Související