Vodafone TV vytáhla proti internetovým televizím další zbraň

3. červenec 2020

Telekomunikační firma zpřístupnila funkci zpětného zhlédnutí prakticky u všech programů z nabídky internetové televize. Výjimku tvoří pouze erotické programy. Ty pro tuto funkci blokuje například i konkurenční O2TV.

Důležitou aktualizaci své internetové platformy provedl v uplynulých dnech telekomunikační operátor Vodafone. Firma doplnila funkci zpětného zhlédnutí a takzvaný timeshift (pohyb na časové ose) prakticky ke všem kanálům, které jsou k dispozici v nabídce Vodafone TV. Výjimku tvoří v tuto chvíli pouze erotické stanice, které jsou opatřeny PIN kódem a ani po jeho zadání zde tato služba není k dispozici. Zpětné zhlédnutí nenabízí u programů pro dospělé například ani O2 TV.

Vodafone tak v tuto chvíli nabízí funkci zpětného zhlédnutí i u programů, u nichž to není u některých konkurenčních operátorů obvyklé. Jedná se například o hudební, dokumentární a další zpravodajské televize a pochopitelně i regionální programy. Vodafone TV nabízí ve svých boxech také doplňkový nelineární obsah. Jedná se mimo jiné o YouTube, YouTube Kids (v češtině) nebo poslech rozhlasových stanic. Zde jsou prozatím k dispozici pouze okruhy Českého rozhlasu.

Z nabídky kabelové televize byla od 1. července vyřazena zpravodajská stanice CNBC Europe. Její programová pozice už je v tuto chvíli označena jako Rezerva. Přesto, že program už je na několika satelitech k dispozici i ve vysokém rozlišení HD, v nabídce někdejší UPC šlo pouze o standardní kvalitu. Vodafone zároveň oznámil regulátorovi, tedy Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, že ukončuje pod značkou UPC provoz svých služeb TV Archiv a Videotéka MyPrime.

autor: lukpo
Spustit audio

Související