Vysílač Sušice – Svatobor čeká noční výluka kvůli měření anténního systému pro DAB+

20. červenec 2020

Pro známý vysílač nacházející se v okrese Klatovy ale nejde o jedinou údržbovou přestávku, která bude tento měsíc probíhat. Stejný krok je naplánován také na středu 29. července, kdy bude v regionu probíhat přechod na pozemní vysílání DVB-T2.

Západočeský vysílač Sušice – Svatobor je dalším v pořadí, který se připravuje na šíření digitálního rozhlasového vysílání, konkrétně multiplexu ČRo DAB+. V úterý 21. července v době od půlnoci do nejpozději páté hodiny ranní zde bude probíhat údržbová přestávka, jejímž důvodem je měření anténního systému pro DAB+. Odstávka vysílání se dotkne v případě Českého rozhlasu stanice Radiožurnál na kmitočtu 90,6 MHz.

Pro známý vysílač nacházející se v okrese Klatovy ale nejde o jedinou údržbovou přestávku, která bude tento měsíc probíhat. Stejný krok je naplánován také na středu 29. července, kdy bude v regionu probíhat přechod na pozemní vysílání DVB-T2. Půjde o klasickou „přechodovou“ odstávku, která potrvá nejdéle do dvanácté hodiny polední. Součástí DVB-T2 multiplexu 21 jsou i stanice Českého rozhlasu s doplňkovými službami přes červené tlačítko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související