Vysílače Žižkov, Cukrák a Votice čekají několikahodinové výluky, souvisejí s přechodem na DVB-T2

8. leden 2020

Během údržbové přestávky dojde k výměně takzvaných slučovačů, které umožní vysílání finálních multiplexů ve standardu DVB-T2. Nejzazší termín pro ukončení výluky je pravé poledne.

České Radiokomunikace chystají v následujících dnech a týdnech několik údržbových přestávek vysílačů, které přímo souvisejí s přechodem na nový televizní standard DVB-T2. Jako první přijde na řadu kóta Praha – Žižkov, a to 9. ledna v době od půlnoci do maximálně dvanácté hodiny dopolední, o týden později, ve čtvrtek 16. ledna, Cukrák, a poté Votice – Mezivrata. Výluka se uskuteční vždy krátce poté, co na vysílači bude ukončeno šíření technologie DVB-T.

Během údržbové přestávky dojde k výměně takzvaných slučovačů, které umožní vysílání finálních multiplexů ve standardu DVB-T2. Jak již bylo uvedeno výše, výluka je hlášena vždy na dobu od půlnoci do dvanácté hodiny, nicméně fakticky by měla trvat maximálně v řadu několika hodin. Lze očekávat, že ráno v 6:00 bude hotovo.

Údržbová přestávka je naplánována na další dobu, kdyby se operace zkomplikovala. V danou dobu pravděpodobně nebudou fungovat ani regionální sítě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související