Do pozemního vysílání DVB-T a DVB-T2 vstoupí CNN Prima News a Prima +1

6. leden 2020

Českou republiku čeká v následujících dnech první velké přelaďování. V Praze odstartují multiplexy 22, 23 a 24. Skončí stávající vysílání ve standardu DVB-T. Změny čekají i takzvané přechodové sítě.

Společnost FTV Prima posílí svou pozici v pozemním vysílání DVB-T a DVB-T2. České Radiokomunikace provedou tento týden několik změn ve svých multiplexech. V úterý 7. ledna dojde úderem desáté hodiny dopolední k zařazení promo smyčky stanice CNN Prima News do Regionální sítě 8, v nabídce pražské Regionální sítě 12 se objeví Prima +1, časově posunutá verze televize Prima. Oba programy budou zároveň ve stejný den zařazeny i do Přechodově sítě 12 fungující ve standardu DVB-T2, odpojen bude kanál Barrandov News.

Barrandovský tematický kanál nadále pokračuje v Regionální síti 8. Další změnou v Regionální síti 12 je konec Prima Cool. Zůstane zde tedy pouze Prima a Prima +1.

Úterý 7. ledna je důležitým datem také pro východní a střední Čechy. Ukončeno bude vysílání České televize z lokalit Votice – Mezivrata a Trutnov – Černá hora. Ve středu 8. ledna minutu před půlnocí bude vypnuto vysílání komerčních stanic z vysílače Praha – Žižkov. Půjde konkrétně o multiplexy 2 a 3 s klony Novy, Primy, Barrandova a dalšími. Na toto datum si připravila změny také společnost Digital Broadcasting. V Praze dojde k vypnutí její Přechodové sítě 13, kterou nahradí finální multiplex 24 na kanálu 42.

Ve čtvrtek 9. ledna dojde na Žižkově ke startu multiplexu 22 Českých Radiokomunikací, který bude až do konce června letošního roku kopírovat obsahově i obrazově Přechodovou síť 12. Důvodem k tomuto kroku je postupné zavádění vysílání DVB-T2 v různých částech České republiky a případné problémy související s jednofrekvenčními sítěmi SFN. Multiplex 23, který bude fungovat od 9. ledna na kanálu 23, bude obsahovat kanály Barrandov HD, Barrandov Kino, Barrandov Plus, Nova, Nova Cinema, Seznam HD, Šlágr TV a Šlágr 2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související