Vysílací rada udělala tečku za televizí Regina, stanice přišla o licenci

9. březen 2017

Společnost Saavedramedia se potýkala s existenčními problémy. Nízkonákladová televize Regina byla nejprve nucena ukončit vysílání na satelitu, a později také v pozemním vysílání.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) odebrala společnosti Saavedramedia satelitní licenci pro provozování stanice TV Regina. Jde tak o symbolickou tečku za tímto projektem, který vysílal nekódovaně na satelitu Astra 3B prostřednictvím operátora Skylink a také v Regionální síti 4 operátora Prague Digital TV (DVB-T). Správní řízení bylo s provozovatelem zahájeno na konci loňského roku.

Společnost Saavedramedia se potýkala s existenčními problémy. Nízkonákladová televize Regina byla nejprve nucena ukončit vysílání na satelitu, a později také v pozemním vysílání DVB-T. Webové stránky televize jsou v tuto chvíli nadále v provozu a vůbec nezohledňují skutečnost, že televize nevysílá. Objevuje se zde dokonce i mylná informace o tom, že program je možné naladit prostřednictvím pozemního vysílání také v Plzni. TV Regina byla projektem šamana Jana Saavedry a jeho nevlastní sestry, kartářky Ivany Reginy Kupcové Sádlové.

autor: lukpo
Spustit audio