Vysílací rada udělila tentokrát jediný VKV kmitočet, získalo ho Rádio Blaník

6. září 2018

Stanice je dlouhodobě nejposlouchanějším regionálním programem v České republice, v daném kraji jí však patří až pozice třináctky.

Rádio Blaník může rozšířit svou působnost na jihu Moravy. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) tentokrát udělila na svém zasedání jedinou volnou VKV frekvenci, která připadla právě této stanici. Rádio Blaník bude ze stanoviště Hodonín – Doly šířit signál na kmitočtu 101,6 MHz s výkonem 100 Wattů. Vysílač regionálního charakteru má udělené povolení do 10. října 2025. Ze zákona musí frekvence začít fungovat do 180 dnů od obdržení rozhodnutí.

V rámci Radioprojektu, tedy pravidelných výsledků poslechovosti tuzemských rozhlasových stanic, figuruje Blaník trvale na pozici jedničky mezi regionálními programy. Jeho vysílání ladilo v prvním a druhém kvartálu letošního roku denně v průměru 584 tisíc obyvatel. Síť Rádio Kiss, která je na druhé pozici, ztrácí na Blaník více než 250 tisíc posluchačů, třetí je s 266 tisíci posluchači Rádio Beat. V Jihomoravském kraji, kam Hodonín spadá, ladí Rádio Blaník denně 26 tisíc posluchačů a patří mu třináctá pozice. Na čele jsou Impuls, Evropa 2 a Radiožurnál.

autor: lukpo
Spustit audio

Související