Vysílání se 100 snímky za sekundu? Operátor SES ho testuje na satelitu

9. květen 2017

Programová pozice sloužila do konce minulého týdne pro testy společnosti LG Electronics, která pod názvem HLG Teststream zkoušela vysílání ve 4K rozlišení s vysokým dynamickým rozsahem.

Na satelitní pozici 19.2 stupně východně se objevila nová programová pozice HFR Test. Toto označení symbolizuje vysokou snímkovou rychlost, v originále tedy high frame rate (HFR). Programová pozice obsahuje záběry staticky postavené Ultra HD kamery, která se vždy pohybuje zleva doprava, případně zprava doleva (švenkování). Cílem je zjistit, jak se budou chovat přijímače při využití HFR. Obraz je vysílán s počtem 100 snímku za sekundu (100 fps).

Programová pozice sloužila do konce minulého týdne pro testy společnosti LG Electronics, která pod názvem HLG Teststream zkoušela vysílání ve 4K rozlišení s vysokým dynamickým rozsahem (HDR). Byť se jednalo o obyčejnou promo smyčku, i majitelé Full HD televizorů, kteří mají Ultra HD satelitní box, mohli ocenit vysokou kvalitu, ostrost obrazu a pestrost barev. U pozice HFR Test mohou nyní diváci otestovat, jak se bude chovat právě jejich přijímač. Redakce webu Digitální rádio vyzkoušela toto vysílání na špičkovém boxu Vu+ Solo 4K, obraz byl však trhaný, což může do budoucna vyřešit prostá aktualizace firmwaru na vyšší verzi. Zkušební vysílání neobsahuje zvukovou stopu (audio).

Parametry příjmu: Astra 1M (19.2 stupně východně), 10714/H, SR 23500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, ID HFR test, kódování žádné (FTA)

HFR test - technické parametry
autor: lukpo
Spustit audio