YouTube Music přichází s personalizovanými playlisty, konkuruje Spotify

19. prosinec 2019

Jedná se konkrétně o Discover Mix, New Release Mix a Your Mix. Playlisty mají být pravidelně aktualizovány a pracovat právě s historií poslechu daného předplatitele. Novinka bude konkurovat zejména Spotify, která podobný servis nabízí již dlouhodobě.

Společnost Google přichází v rámci své hudební služby YouTube Music, která je od letošního roku dostupná také v Česku, s třemi novými personalizovanými mixy. Ty mají uživatelům umožnit lepší práci s nabízenou hudbou a objevování dalších interpretů v daném žánru. Jedná se konkrétně o Discover Mix, New Release Mix a Your Mix. Playlisty mají být pravidelně aktualizovány a pracovat právě s historií poslechu daného předplatitele. Novinka bude konkurovat zejména Spotify, která podobný servis nabízí již dlouhodobě.

Discover Mix seznamuje s novými umělci, který posluchač pravděpodobně předtím neznal nebo neslyšel. Chybět tu nebudou ani méně známé skladby od známých interpretů. Každý týden bude na tomto místě 50 skladeb. New Release Mix nabídne nejnovější skladby od sledovaných interpretů. Stejně jako v případě Spotify přichází kompletní aktualizace vždy v pátek. Your Mix je určen pro ty, kteří nechtějí nad hudbou přemýšlet, ale nechat se jí unášet. Playlist je plný interpretů a skladeb, který má předplatitel rád a často je vyhledává.

autor: lukpo
Spustit audio

Související