Google spustil v Česku služby YouTube Music a YouTube Premium

14. květen 2019

Cílem americké firmy je umožnit zákazníkům využívat její platformy bez reklam. Novinky jsou zaměřené nejen na streamování hudby, ale veškerého obsahu na YouTube.

V České republice jsou od dnešního dne dostupné služby YouTube Music a YouTube Premium, které provozuje americká společnost Google. Díky YouTube Music je možné poslouchat hudbu a sledovat videoklipy bez přerušování reklamami, na pozadí, případně v offline režimu. Posluchači tu najdou kromě videí a oficiálních alb i remixy, živá vystoupení, předělávky, tzv. covery, a tisíce playlistů pro každý žánr i náladu. Tento servis nabízí zákazníkům například i konkurenční Spotify zaměřená výhradně na audio.

Kromě doporučení přizpůsobených tomu, jakou hudbu uživatel obvykle poslouchá, kde se nachází nebo čemu se právě věnuje, přináší YouTube Music také pokročilé vyhledávání na bázi strojového učení. Díky němu je možné dopátrat se požadované skladby, i když uživatel zapomněl její název i autora, nebo se dokonce přeslechl. Výhoda video platformy YouTube se projevuje ve velkém množství klipů, u kterých je možné kdykoli v průběhu skladby jednoduše přepnout na audio verzi. Placenou verzí je pouze ta bez reklam.

Služba YouTube Premium rozšiřuje benefity YouTube Music Premium na celý obsah YouTube. Umožní tedy uživatelům poslouchat na pozadí, stahovat videa a sledovat bez reklam celý obsah platformy YouTube, nejen hudbu. Zpřístupní také pořady a filmy z dílny YouTube Originals včetně seriálů Cobra Kai, Origin, Wayne, F2 Finding Football nebo Weird City. Novinka je k dispozici v rámci operačních systémů Android a iOS. Službu je možné sdílet v rámci zvýhodněných podmínek také v rámci YouTube Premium Family Plan.

autor: lukpo
Spustit audio

Související