Z prozatím neexistující rozhlasové stanice Like FM může být Rádio Západ

29. listopad 2019

Podle držitele licence charakterizuje nové označení přesně zaměření nové západočeské stanice. Spuštění vysílání má předcházet propagace v západočeských médiích. Lze předpokládat, že nová stanice by se mohla objevit i v DAB+ multiplexu operátora RTI cz.

Rozhlasová stanice Like FM, za níž stojí majitel digitálního Rádia Samson, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o změnu svého názvu. Nově by se měl program označovat jako Rádio Západ. Kuriózní je, že Like FM prozatím nevysílá, ale v blízké době obsadí VKV kmitočty obsazené právě Samsonem. O volné frekvence se ucházel Český Impuls i majitel Hey Rádia, nakonec se ale vrátily původnímu vlastníkovi. Rádio Samson se soustředilo výhradně na distribuci ve III. pásmu, tedy technologii DAB+.

„Nový název programu přesně charakterizuje zaměření této nové západočeské regionální rozhlasové stanice. Vzhledem ke skutečnosti, že licence nabyla právní moci dne 22.7.2019, a my bychom rádi spustili promo nové rozhlasové stanice v západočeských médiích a následně zahájili vysílání, žádáme Radu pro rozhlasové a televizní vysílání k přihlédnutí k této skutečnosti a o udělení souhlasu v pokud možno nejbližším termínu,“ uvedl držitel licence. Naše redakce předpokládá, že program se do budoucna objeví i na platformě DAB+,

autor: lukpo
Spustit audio

Související