Západní Čechy se dočkají zcela nového rádia, LIKE FM zacílí zejména na rockery

6. červen 2019

Stanice chce nabídnout výrazně širší playlist než ostatní stanice. Ve vysílání mají dostat i kapely, které ostatní vysílatelé ignorují. Za projektem stojí provozovatel Rádia Samson.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) umožní na západě Čech vznik zcela novému komerčnímu rádiu. VKV kmitočty po Rádiu Samson, které se na konci roku 2018 přesunulo výhradně do DAB+ distribuce, připadly projektu LIKE FM. Regulátor o tom informoval v tiskové zprávě. Pavel Vorel, výkonný ředitel Rádia Samson, redakci našeho portálu řekl, že LIKE FM bude stanice určená primárně pro milovníky rockové muziky, kteří rádi navštěvují festivaly. 

„Cílovou skupinou budou posluchači ve věku od 18 do 50 let. Od ostatních rádií se chceme odlišit zejména širokým playlistem. Nebudeme hrát jako jiná komerční rádia ve tří nebo pětihodinových rotacích. Plánuje dát prostor i těm interpretům a kapelám, kteří ho nemají jinde,“ uvedl Vorel. Vzhledem k tomu, že LIKE FM zdědí vysílací techniku po Samsonu, vše už je prakticky pro start připraveno. „Nejpozději do dvou měsíců můžeme začít,“ potvrdil. 

A na kterých kmitočtech se rozhlasová stanice objeví? Půjde konkrétně o Domažlice - Vavřinec 103,0 MHz / 100 W, Karlovy Vary - sídliště 105,0 MHz / 200 W, Plzeň - stadion 1 103,0 MHz / 200 W, Tachov 3 105,6 MHz / 200 W a Železná Ruda - město 105,6 MHz / 25 W. Oprávnění pro využití stávajících analogových kmitočtů platí tradičně do 10. října 2025.

autor: lukpo
Spustit audio

Související