Začíná fotbalové Euro 2016, doplňkové aplikace má ČT Sport i německá ARD

10. červen 2016

Divák potřebuje pro bonusový servis televizor, případně set-top-box s podporou formátu HbbTV a jeho připojení k internetu.

Dnes začíná ve Francii jeden z největších sportovních svátků letošního roku, fotbalové Euro 2016. Kromě úplného pokrytí ve vysílání České televize, bližší informace mohou najít zájemci na webu veřejnoprávního média, je pro diváky připraven také tradiční doplňkový servis, a to mimo jiné i v podobě hybridního vysílání HbbTV. Aplikace Euro 2016 nahradila v menu MS Hokej 2016. Majitelům televizních přijímačů s funkcionalitou HbbTV a připojením k internetu jsou k dispozici položky Přehled, Videoarchiv, Zápasy, Týmy, Tabulky, Statistiky a Zprávy. Použita je opět virtuální informační lišta – lze ji vyvolat přes zelené tlačítko.

Speciální aplikaci si pro své diváky a majitele hybridních přijímačů připravila i německá veřejnoprávní televize ARD. O ní se nezmiňujeme náhodou. Mohou ji využívat i zájemci v České republice, případně na Slovensku, a to hned prostřednictvím několika distribučních kanálů – na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně (zde je program šířen v SD i HD kvalitě), díky přeshraničnímu příjmu DVB-T z Německa a také v rámci kabelových rozvodů (například společnost UPC Česká republika). Nejméně pravděpodobnou, avšak také funkční možností, je DVB-T2 služba Freenet TV fungující z vysílačů Mnichov a Wendelstein. Signál však zachycuje pouze omezené území – převážně část jižních Čech.

HbbTV aplikace Euro 2016 od ARD

HbbTV aplikace Euro 2016 od ARD. Foto: Lukáš Polák

autor: lukpo
Spustit audio