Začíná španělská fotbalová LaLiga, živé fanoušky a ruchy ze stadionu nahradí simulace

11. červen 2020

O animace virtuálních tribun s fanoušky se postará grafická společnost VIZRT. Virtuální fanoušci se budou maximálně podobat těm v barvách domácího týmu. Virtuální hluk jako dění na stadionu pak dodá společnost EA Sports ze série FIFA.

Právě dnes startuje po koronavirové přestávce nejvyšší španělská fotbalová soutěž LaLiga. Její pořadatelé se rozhodli, že živé fanoušky, kteří nebudou moci z důvodu bezpečností opatření zatím na stadionu být, nahradí ti virtuální. O jejich animaci se postará přední grafická společnost VIZRT. Virtuální fanoušci se budou maximálně podobat těm v barvách domácího týmu. V dnešním zápasu se proti sobě postaví týmy FC Sevilla a Real Bettis. Virtuální hluk jako dění na stadionu pak dodá společnost EA Sports ze série FIFA.

Exkluzivní vysílací práva pro španělskou fotbalovou ligu má pro území České republiky společnost Telly. Úvodní zápas bude k vidění na stanici Digi Sport 1, takže ho budou moci sledovat i klienti satelitní a internetové televize T-Mobile. „Čeká nás fotbalová smršť v podobě 39 dnů v řadě, kdy téměř v každém je na programu alespoň jeden zápas,“ uvedl ředitel Telly Vladimír Rusnák. Aktuální ročník LaLigy se podle plánu dohraje do 19. července. Diváci se mohou těšit také na záběry kamer z několika nových pozic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související