Zájem o digitální rozhlas v Severním Irsku vzrostl, více než v ostatních částech Velké Británie

5. prosinec 2018

Do aktuální informační kampaně se zapojili vysílatelé i prodejci. Připravena jsou i školení pro prodejce a bezplatná distribuce propagačních materiálů.

Zájem o digitální rozhlasové vysílání DAB je v Severním Irsku větší než ve zbývajících částech Velké Británie. Ve třetím kvartálu letošního roku se zde zvedl zájem o tuto technologii z 30,2 na 39,4 % populace. Informoval o tom portál RadioToday. Polovina dospělé populace v Severním Irsku má nyní k dispozici DAB rádio v domácnosti. V současné době vysílá digitálně na tomto území 54 stanic. Není se tedy čemu divit, že za stávající situace startuje další informační kampaň. 

Do propagace digitálního rádia DAB se zapojí například obchodníci, kteří budou nabízet vybrané přijímače se slevou. Chystají se i školení zaměstnanců prodejen a bezplatná distribuce propagačních materiálů. Rolí rozhlasových stanic bude informovat o technologii DAB a připravit pro posluchače on-air i on-line soutěže. Kampaň ale nechce upřednostňovat pouze distribuci rádia vzduchem, proto je zaměřená také na internetovou distribuci a působení vysílatelů na této platformě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související