Zájem o pilotní vysílání privátního DAB+ multiplexu v Šlesvicku-Holštýnsku je velký

2. červenec 2019

Rozhodnutí o přidělení frekvencí by mělo padnout ještě v průběhu letních prázdnin, konkrétně do 21. srpna. V úvahu připadá spuštění jak zemské sítě, tak i jednotlivých regionálních multiplexů.

Německá spolková země Šlesvicko-Holštýnsko, respektive její mediální regulátor, připravuje zahájení tříletého pilotního provozu privátních, případně dalších stanic na platformě DAB+. Reaguje tak na velký zájem subjektů, které by technologii využívaly a reagovaly na výzvu o případném obsazení datové kapacity. Vyhlášení „poptávkového řízení“ proběhlo v květnu letošního roku, zájemci se mohli na úřad hlásit do konce června. Provozovatelem multiplexu by se podle očekávání stala ráda i společnost Media Broadcast.

Rozhodnutí o přidělení frekvencí by mělo padnout ještě v průběhu letních prázdnin, konkrétně do 21. srpna. „Cílem pilotního projektu je další rozšíření řady rozhlasových programů DAB+ ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko a nabídnout lidem větší výběr mezi různými rozhlasovými kanály. Obohacení programové nabídky ve Šlesvicku-Holštýnsku je pochopitelně naším cílem,“ konstatoval Wolfgang Bauchrowitz, zástupce zemského mediálního regulátora. V plánu je případně jak vysílání zemské sítě, tak i jednotlivých regionů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související