Zajímáte se o technologie a novinky v digitálním světě? Poslouchejte podcast Ping na portálu mujRozhlas

13. prosinec 2019

Ping slibuje mimo jiné povídání o technice i videohrách, filosofii nebo o tenké hranici mezi technologiemi a uměním. Rozhlas bude pochopitelně hrát významnou roli.

Český rozhlas spustil minulý týden on-line audioportál mujRozhlas, který nabízí i kromě kompletního archivu pořadů a živého vysílání i formáty, které jsou exkluzivně dostupné pouze na této platformě. Jedním z nich je také Ping, podcast oddělení Nová média zaměřený na technologie a novinky v digitálním světě.

V úvodním díle si moderátorka Anna Vošalíková povídala s mediálním archeologem Matějem Vaněčkem o problematice deepfakes a natáčel se před živým publikem na první Podcast Session Českého rozhlasu v Kasárnách Karlín. Právě tady největší portál s audio obsahem na tuzemské internetové scéně veřejnoprávní médium poprvé představilo.

Kromě českých hostů nabídne Ping rozhovory i se zahraničními odborníky. Tyto díly si budete moci poslechnout s českým dabingem, nebo v anglickém originále. „Kde se něco digitálního šustne, budeme tam. Rozhovory doplní reportážní příspěvky z významných událostí digitálního světa,“ láká Anna Vošalíková.

Ping slibuje mimo jiné povídání o technice i videohrách, filosofii nebo o tenké hranici mezi technologiemi a uměním. Rozhlas bude pochopitelně hrát významnou roli. „Představíme inovativní projekty a zajímavé osobnosti Českého rozhlasu,“ doplňuje Vošalíková. Nový podcast umožní svým posluchačům rychle se zorientovat v dynamickém světě.

Ve druhém díle uslyšíte rozhovor s politickým analytikem České televize a politologem Lukášem Hájkem. Rozhovor se zaměřil na datovou analytiku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související