Západoněmecký rozhlas WDR posiluje díky DAB+ pozici regionálního zpravodajství

6. listopad 2018

Posluchači v regionech Düsseldorf a Dortmund/Essen mají k dispozici místní zpravodajství v maximální možné technické kvalitě.

Veřejnoprávní rozhlas WDR, jehož vysílání slouží zejména pro západní části Německa, rozšířil díky technologii DAB+ pokrytí regionálním zpravodajstvím. Právě díky pozemnímu digitálnímu rádiu mohl pro své posluchače vytvořit verze WDR 2 pro Düsseldorf a Dortmund/Essen. Koncesionáři tak budou mít v DAB+ relevantní informace přímo ze svého kraje. Regionální zpravodajství nabízel veřejnoprávní rozhlas WDR doposud pouze pro oblast Kolína nad Rýnem.

Změna se obešla zcela bez jakýchkoliv technických změn na straně posluchače. Hodnoty datového toku na již fungujících stanicích zůstaly původní. Regionální verze Kolín nad Rýnem, Düsseldorf a Dortmund/Essen jsou k dispozici v nejvyšší možné technické kvalitě a pokrytím. Regionální zpravodajství ve spolkové zemi Severní Porýní - Vestfálsko  tak může v současné době naladit odhadem osm milionů lidí, a to každý den od 6.30 do 17.30.

autor: lukpo
Spustit audio

Související