ZDF nabízí v hybridním vysílání první dokument v Ultra HD, geoblokaci nemá

7. říjen 2016

Tento dokument je vůbec prvním pořadem německé veřejnoprávní televize, který je natočený v aktuálně nejvyšším možném, v Evropě používaném rozlišení.

Německá veřejnoprávní televize ZDF odvysílala 25. září dokument „Mythos Wolfskind – Mogli und die wilden Kinder“ z cyklu Terra X. Dokument je nyní dostupný prostřednictvím hybridního vysílání tohoto kanálu v Ultra HD rozlišení, a to v rámci speciální aplikace, kterou lze vyvolat stisknutím zeleného tlačítka. Na výběr jsou dvě obrazové kvality, a to pro připojení o rychlosti 6 Mbps, případně 16 Mbps. Jak si ověřila redakce webu Digitální rádio, pořad nemá geoblokaci.

Tento dokument je vůbec prvním pořadem německé veřejnoprávní televize, který je natočený v aktuálně nejvyšším možném, v Evropě používaném rozlišení. Dokument byl taktéž vysílání v rámci demo kanálu Hotbird 4K1 na satelitu Hotbird, pozice 13 stupňů východně. Cílem natočeného pořadu je odpovědět si za pomocí expertů na otázku, zdali by mohlo dítě přežít samo mimo civilizaci, tedy bez rodičů a pouze ve společnosti zvířat. Diváci si mohou díky dokumentu z cyklu Terra X nyní snadno ověřit, jestli jejich televizní souprava příjem ve formátu Ultra HD z internetu bez problémů zvládne.

autor: lukpo
Spustit audio