Ze startu kanálu RTVS Šport je fiasko, termín zahájení vysílání je opět nejasný

9. červen 2021

Ve čtvrtek 10. června, tedy již zítra, plánoval Rozhlas a televize Slovenska spustit svůj nový okruh Šport, ale na poslední chvíli tento krok stopl. RTVS postup nekomentuje, doprovází ho neoficiální spekulace. Tou je chybějící dotace na provoz stanice od ministerstva financí.

Start nového slovenského veřejnoprávního kanálu RTVS Šport se proměnil ve fiasko. Instituce na poslední chvíli zastavila zahájení vysílání svého nového tematického okruhu Šport, který oznámila operátorům.

Volně dostupný program měl odstartovat ve čtvrtek 10. června, tedy den před zahájením fotbalového Eura, ale nakonec ani tento termín nebude dodržen. Informaci přinesl v úterý portál O médiách.com.

RTVS se nepovedlo zahájení vysílání ani při příležitosti MS v hokeji, původně ho plánovala spustit už s loňskou olympiádou. V této chvíli ani operátoři nevědí, kdy má připravovaná stanice odstartovat.

„Přesné datum startu nové sportovní televize RTVS oznámí a zároveň RTVS spustí také promo kampaň v momentě, kdy budou všechny detaily s oficiálním startem potvrzené a připravené. Diváci se všechny důležité informace o spuštění nového televizního okruhu RTVS Šport dozvědí v dostatečném předstihu,“ uvádí oficiální sdělení RTVS.

autor: lukpo
Spustit audio

Související