Zmizí z nabídek českých operátorů i televize Plus a Wau? Situace je napjatá

21. únor 2017

Velcí hráči jako UPC nebo O2 Czech Republic jsou v souvislosti s vyjádřením ohledně případného vyřazení programů opatrní.

Slovenská televizní skupina JOJ dále tlačí na vyřazení svých programů z nabídek českých operátorů. Po jejím hlavním kanálu, tedy samotné TV JOJ, by nyní měly z nabídek tuzemských hráčů zmizet i tematické klony Plus a Wau. Vyplývá to z informací, které má k dispozici web Digitální rádio. Vyřazení stanic už například oficiálně potvrdil chomutovský IP operátor Grape SC.

„Obdrželi jsme výzvu od společnosti MAC TV s.r.o. na ukončení vysílání programů JOJ PLUS a WAU. Z tohoto důvodu jsme bohužel nuceni odstranit tyto TV kanály z naší programové nabídky. MAC TV s.r.o. uvádí, že s ohledem na ochranu nabytých teritoriálních práv k vysílanému obsahu ani není oprávněná udělit jakékoliv třetí osobě souhlas (licenci) na převzetí televizních programových služeb JOJ PLUS a WAU a jejich šíření na území České republiky,“ informuje své zákazníky Grape SC.

Velcí hráči jako UPC, O2 Czech Republic nebo T-Mobile jsou v souvislosti s vyjádřením ohledně případného vyřazení programů opatrní. „O případných programových změnách budeme zákazníky průběžně informovat,“ sdělil neurčitě ve vyjádření pro web Digitální rádio mluvčí česko-slovenské pobočky kabelového operátora UPC Jaroslav Kolár. Kateřina Mikšovka z tiskového oddělení O2 uvedla, že kroky O2TV budou závislé na tom, jak se vyvine situace na trhu. Podobně reaguje i T-Mobile. Jako náhradu za TV JOJ nabízí slovenská skupina novou televizi JOJ Family. Ta vysílá vlastní tvorbu původního kanálu v kombinaci s archivními seriály a vybranými akvizičními pořady. V tomto případě se však nejedná o top tituly.

autor: lukpo
Spustit audio