Značka Auvisio představuje DAB+ adaptér s bezdrátovým FM vysílačem

9. duben 2018

Další možnost nového adaptéru FMX-650.DAB je streamování hudby přes Bluetooth nebo jako handsfree během telefonního hovoru.

Německá značka Auvisio přichází na trh s novinkou v oblasti digitálního rádia DAB+, adaptérem, který umožní signál posílat do starších přijímačů bezdrátově. V praxi vše funguje tak, že vysílání je následně převedeno na libovolnou VKV frekvenci, kterou dokáže zpracovat jakékoliv rádio. Zatímco signál je přijímán v digitální podobě, do přijímače je pak už následně upraven do analogové podoby. Připojení je realizováno tradičně z „cigaretového“ napáječe.

Možností převodu digitálního na analogový signál ale možnost toho DAB+ adaptéru nekončí. Produktové novinky FMX-650.DAB disponuje také bezdrátovým rozhraním Bluetooth, které umožní přehrávání z mobilního telefonu, případně tabletu. Adaptér má v sobě integrovaný MP3 přehrávač s čtečkou paměťových karet. Další možností využití Bluetooth je bezdrátové telefonování – handsfree. DAB+ adaptér je snadnou cestou k digitálnímu rádiu pro ty, kteří se nechtějí zbavovat svého původního přijímače, ale nebrání se nástupu novější technologie.

autor: lukpo
Spustit audio