Antenne Deutschland postaví během dvou let 18 nových DAB+ vysílačů, už letos přibude i Löbau

25. leden 2023

Osmnáct nových vysílačů DAB+ multiplexu Antenne Deutschland plánuje spustit v horizontu následujících dvou let stejnojmenná německá společnost. Mezi chystanými kótami pro letošní rok je i známé stanoviště Löbau, které má díky sítím DR Deutschland a MDR Sachsen výrazný přesah i na území Čech.

Plánované vysílače sítě Antenne DE v letech 2023 až 2024

„Jsme potěšeni, že s rozšířením našeho digitálního pozemního rozhlasového multiplexu, o kterém bylo nyní rozhodnuto, můžeme oslovit více než 7 milionů nových posluchačů v oblasti indoor příjmu (uvnitř budov, pozn. red.), významně se rozšíří i mobilní příjem. V programovém balíčku jsou zastoupeny kanály téměř všech žánrů,“ uvedl mimo jiné při této příležitosti Mirko Drenger, generální ředitel Antenne Deutschland.

Termíny zapnutí jednotlivých lokalit budou zveřejněny po dokončení podrobného plánování. Vysílací síť druhého celoplošného německého DAB+ bude na konci roku 2024 zahrnovat celkem 93 lokalit, čímž se počet posluchačů, kteří mohou programy přijímat doma s pokojovou anténou, zvýší na zhruba 59 milionů. To odpovídá asi 71 procentům populace. Oblast pokrytí mobilním příjmem bude do konce roku 2024 zhruba 82 procent.

autor: lukpo
Spustit audio

Související