Stanice Absolut Germany chce být exkluzivní platformou pro německojazyčné interprety

5. květen 2022

Od začátku dubna je součástí DAB+ v Německu také rozhlasová stanice Absolut Germany. Nový program zaměřený výhradně na tamní interprety je možné naladit ve druhém celoplošném multiplexu společnosti Antenne Deutschland. Stanice zdůrazňuje svou strategii zaměření právě na německou scénu a její význam.

„Náš nový program nejen zvyšuje rozmanitost na druhém celoplošném DAB+ multiplexu, ale nabízí nám také nebývalé marketingové příležitosti, protože dosud neexistuje národní platforma pro německé umělce. Například vydání písní lze v jednom kroku prezentovat po celém Německu,“ uvedl generální ředitel Mirko Drenger. Společnost zároveň předpokládá, že nový specializovaný program ji pomůže k navýšení poslechovosti v dalších obdobích.

„Absolut Germany je platforma pro hudbu z Německa. Více z toho budou těžit i nahrávací společnosti a labely, protože se zde bude odehrávat současná i nová hudba, která ještě v rádiích nebyla,“ doplnila Nadime Romdhaneová, hudební šéfka ve společnosti Absolut Germany. Strategie stanice je založena na hudebním výběru, který nestojí na dekádách, ale na původu. Umělci a jejich hudba jsou středobodem myšlenky stanice.

autor: lukpo

Související