DAB+ multiplex Antenne Deutschland koordinuje šest nových lokalit

15. prosinec 2022

Šest nových lokalit může v budoucnu rozšířit digitální rozhlasovou síť Antenne Deutschland. Provozovatel multiplexu podal na Německou síťovou agenturu (BNetzA) přihlášku také pro známou bavorskou kótu Wendelstein, dále Blauen, Oberammergau, Pfaffenhofen-Wolfsberg, Raichberg/Alb a Wesel. Kapacita sítě je již v tuto chvíli plně obsazena.

Na koordinaci nových vysílačů upozornil koncem listopadu portál Satellifax. Na rozdíl od multiplexu DR Deutschland, který funguje v celém Německu na jednotném kanálu 5C, se již pro tuto síť nepodařilo zkoordinovat jednotný kmitočtový blok. Z tohoto důvodu proto programové nabídka funguje na několika kanálech. V České republice lze tuto síť zachytit zejména na kmitočtovém bloku 5D, který sem zasahuje ze saských vysílačů.

Multiplex Antenne Deutschland je jednou ze dvou celoplošných DAB+ sítí v sousedním Německu. Společnostem Media Broadcast a Absolut se podařilo sestavit pestrou programovou nabídku stanic různých žánrů. Jde nejen o klasické rozhlasové programy, ale také streamy Absolut, které nabízejí různé žánrové proudy. Příjem multiplexu Antenne DE na východ od saských hranic znemožňuje přítomnost sítě TELEKO DAB.

autor: lukpo
Spustit audio

Související