Bavorská digitální stanice BR Heimat má 230 tisíc posluchačů, více než analogový BR Klassik

29. duben 2022

Bavorský veřejnoprávní rozhlas opět upozornil na úspěch své čistě digitální stanice BR Heimat, která je zaměřena na tamní lidovou hudbu a příběhy. Stalo se tak při příležitosti zveřejnění aktuálních výsledků Mediální analýzy 2022 Audio.

Kromě toho, že si stanici naladí každý den v průměru 230 tisíc lidí, může se pochlubit relativně i dlouhou délkou poslechu – více než dvě a půl hodiny. BR Heimat je nejoblíbenější, čistě digitální značkou v sousedním Bavorsku a je dokonce poslouchanější než analogový okruh BR Klassik. Ten v minulosti plánoval veřejnoprávní rozhlas přesunout do digitálního éteru, ale nakonec od tohoto kroku ustoupil. Má 220 tisíc posluchačů denně.

Úspěšná je také stanice BR Schlager, která každý den přesvědčí k poslechu 170 tisíc lidí. Formát šlágr rádií je v posledních letech v sousedním Německu velmi úspěšný. Jedním z nejlepších příkladů je právě stanice Schlager Radio, která nejen expanduje do jednotlivých spolkových zemí a připravovaných multiplexů, ale je dokonce i součástí tuzemské programové nabídky COLOR DAB+, kterou lze naladit v Praze a středních Čechách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související