Bavorské stanice egoFM a Rock Antenne upravily v DAB+ multiplexech datové toky

1. listopad 2019

Pro obě stanice je nyní použita jednotná hodnota 72 kbps. Obě stanice, které nabízejí posluchačům i doplňkové obrázky (slideshow), je možné díky bavorským sítím naladit také na českém území.

Rozhlasové stanice egoFM a Rock Antenne jsou nově šířeny v bavorských multiplexech s upravenými datovými toky. egoFM měla původně bitrate 64 kbps a Rock Antenne 80 kbps. nově je to pro obě stanice totožná hodnota 72 kbps. Německo používá v drtivé většině případů kódování HE-AAC, verze 1. Na změnu upozornil portál Satellifax.de. Běžný posluchač nemá v praxi šanci změnu zaznamenat. Úprava zvukové kvality je minimální.

Stanice egoFM a Rock Antenne je možné přijímat také na území České republiky, a to zejména v západních a části jižních Čech, kam zasahují signály bavorských DAB+ vysílačů. Oba programy jsou k dispozici například v multiplexech Niederbayern, Oberfranken, Oberbayern/Schwaben a dalších. Díky rozložení programů mezi jednotlivé regionální sítě je možné zajistit jejich pokrytí prakticky po celém Bavorsku. K dispozici je mj. i slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související