Bavorský DAB+ multiplex Allgäu od července s několika programovými změnami

29. červen 2020

V rozhlasové síti se objeví nová regionální verze stanice RSA Radio, zároveň dojde k vyřazení programů „Griaß Di Allgäu“ a „Allgäuer Heimatmelodie“. Posluchače čeká také nutné přelaďování přijímačů kvůli změně Service ID u stanice RSA Radio Oberallgäu.

Majitelé digitálních rádií, kteří jsou v dosahu rozhlasového multiplexu Allgäu, se musí od července připravit na několik programových změn. V DAB+ nabídce se objeví nová regionální verze stanice RSA Radio s dodatkem Lindau. Jedná se o mutaci pro stejnojmenné město ležící v sousedství Bodamského jezera. RSA Radio posiluje svou pozici v této síti. Jde celkem o třetí verzi, která prostřednictvím tohoto multiplexu bude dostupná.

Společnost Bayern Digital Radio zároveň na svém webu informovala také o odchodu dvou stanic ze zmiňované sítě. Půjde konkrétně o „Griaß Di Allgäu“ a „Allgäuer Heimatmelodie“. Posluchači navíc budou muset v regionu Allgäu přeladit své rozhlasové přijímače, protože verze RSA Radio Oberallgäu změní své Service ID. V současné době vysílá multiplex Allgäu na kanálu 8B z pěti vysílačů. Jedná se mimo jiné o Bregenz, Grünten a Markt Wald.

autor: lukpo
Spustit audio

Související