Bavorský DAB+ multiplex Allgäu otvírá volnou kapacitu pro nové zájemce

27. březen 2020

Rozhlasová síť funguje na kanálu 8B a obsahuje zejména stanice z pokryté oblasti. Stávající výběrové řízení probíhá ve spolupráci s regulátorem pro spolkovou zemi Bádensko-Württembersko.

Bavorský mediální regulátor BLM umožní do rozhlasového multiplexu Allgäu dalšímu hráči na trhu. Vyhrazena pro něho bude datová kapacita 72 až 96 CU jednotek. To odpovídá jedné volné programové pozici s možností nabídky dodatečných služeb. Multiplex Allgäu vysílá na kanálu 8B a jeho příjem je možný na externí anténu například v některých částech Šumavy, kde nedochází ke kolizi se sítí MDR Thueringen.

Volná datová kapacita by mohla být podle regulátora vyhrazena v takzvané druhé fázi expanze multiplexu, která je naplánována na 1. července letošního roku. Veřejná výzva končí 17. dubna, následně bude oznámen samotný vítěz. Do výběrového řízení je zaintegrován také mediální regulátor pro spolkovou zemi Bádensko-Württembersko, kam má tato síť významný přesah, a to konkrétně v oblastech Donau-Iller, Allgäu a Bodamské jezero.

autor: lukpo
Spustit audio

Související