DAB+ multiplex Allgäu spustil ostrý provoz, aktuálně funguje ze dvou vysílačů

17. duben 2019

Rozhlasovou síť je možné aktuálně naladit z vysílačů Grünten s výkonem 4 kW a Memmingen 1,5 kW. Obsahuje například stanice Allgäuer Heimatmelodie, AllgäuHIT, Griaß di Allgäu nebo Hitradio RT1 Südschwaben.

Společnost Bayern Digital Radio potvrdila, že od dubna je oficiálně v provozu nový digitální rozhlasový multiplex Allgäu na kanálu 8B. Majitelé digitálních rádií díky němu mohou naladit aktuálně stanice Allgäuer Heimatmelodie, AllgäuHIT, Griaß di Allgäu, Hitradio RT1 Südschwaben, Radio Arabella Kult, Radio Galaxy Kempten a RSA Radio Oberallgäu. V následujících měsících se zde mají objevit i programy RSA – Allgääusender a regionálním oknem pro Bodamské jezero.

Rozhlasovou síť je možné aktuálně naladit z vysílačů Grünten s výkonem 4 kW a Memmingen 1,5 kW. Odhadem může v současné době signál naladit okolo 350 tisíc obyvatel Bavorska, 266 tisíc z nich si vystačí s anténou pro vnitřní, tedy takzvaný indoor příjem. Pokrytí silnic je v tuto chvíli realizováno na 82 % úseků. Ještě v letošním roce by se mělo pokrytí rozšířit na další vysílače, kterými budou Markt Wald a Pfronten. Nová síť doplňuje již známé existující multiplexy, mj. Franken, Niederbayern, Oberpfalz a Oberbayern/Schwaben.

autor: lukpo
Spustit audio

Související