Radio Schwabmünchen míří do bavorského rozhlasového multiplexu Allgäu

30. duben 2019

Stanice bude danou rozhlasovou sítí částečně řešit problémy s pokrytím uvnitř budov. Region Schwabmünchen zatím vlastní lokální DAB+ síť nemá.

Nabídka bavorského rozhlasového multiplexu Allgäu, který funguje na kanálu 8B, se v blízké době rozšíří o Radio Schwabmünchen. Vstup tohoto programu na platformu DAB+ schválil pro daný region regulátor BLM. Pro Radio Schwabmünchen není tato technologie novinkou. Od července loňského roku má provozovatel také povolení pro město Augsburg, kde stejnojmenný DAB+ multiplex funguje na kanálu 9C. Digitální síť lze při zlepšených podmínkách zachytit i na omezeném území Čech.

Mediální regulátor uvádí, že umístění do multiplexů v Augsburgu a regionu Allgäu je pouze dočasným řešením. Oblast Schwabmünchen prozatím žádný vlastní rozhlasový multiplex nemá, takže provozovateli programu nezbývá jiná možnost, než být k dispozici v regionálních sítích. Provozovatel podle BLM naráží zejména na skutečnost, že v daném regionu není dobré pokrytí signálem uvnitř budov, takzvaný indoor příjem. Tuto skutečnost má kompenzovat právě umístění programu do sítě Allgäu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související