Bavorský regulátor: DAB+ pokračuje na cestě k úspěchu

30. květen 2023

Německo jako celek, ale zejména Bavorsko jako jedna z nejvýznamnějších spolkových zemí potvrzuje, že digitální rádio DAB+ již patří řadu let na trhu k nezbytné součásti distribučního mixu. 38,6 procenta populace ve věku od 14 let poslouchalo v posledních čtyřech týdnech rádio – také – přes DAB+, celostátní průměr je 28,5 %). Od pondělí do pátku využívá v Bavorsku 17,5 procenta DAB+.

„Dnes musí být místní rozhlas především inovativní a digitální, aby zůstal relevantní i v budoucnu. Stabilní čísla Mediální analýzy Audio (tamní obdoba Radioprojektu, pozn. red.) dokazují, že provozovatelé vysílání v Bavorsku jsou velmi dobří v tom, aby utvářeli digitální změny,“ konstatoval prezident Bavorského mediálního úřadu BLM Thorsten Schmiege. Bavorsko potvrzuje pokračující vysokou míru obliby soukromých stanic.

S nárůstem o 104 tisíce posluchačů se zvyšuje celkový zásah programové nabídky Bayern Funkpaket, do níž patří i programy mediální skupiny Antenne Bayern. Denní dosah těchto programů překračuje dvoumilionovou hranici. Soukromí rozhlasoví vysílatelé tak významně přispívají k opětovnému nárůstu využívání rádií v Bavorsku (76,8 %; +0,8 % oproti předchozímu průzkumu) a zůstávají výrazně nad celostátním průměrem (74,3 %; -0,3 %).

autor: lukpo
Spustit audio

Související